joi, 12 mai 2011

Noaptea Muzeelor la Dej

              Un eveniment cultural-artistic de excepție: Noaptea Europeană a Muzeelor 2011.
Programul evenimentului:
1800 Deschiderea oficială a Nopții Muzeelor, cu participarea: ing. Morar Costan, primarul municipiului Dej 
         și prof. Constantin Albinetz, director, Muzeul Municipal Dej.
1820 Vernisajul expoziției de pictură a artistului Dan Emilian.
1845Prezentarea obiceiului Mosuțu de Anul Nou în satul Chiuiești de către elevi ai Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu", profesor coordonator Simona Cristina Albinetz
1900Vernisajul expoziției de fotografie a artistului Vasile Dorolti.
1930 Spectacol de teatru ,,Mademoiselle Pomme” cu Trupa ,,Caracteres” a Liceului ,,A.   Papiu Ilarian” Dej. Scenariu: Yannick Rucelle; regia: Ligia Clinciu și Olimpia Buhățel.
21.00 - 01.00 Proiecții filme de scurt metraj realizate de studenții de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca. Colaborator: Arthur Birnbaum
Sâmbătă 14 mai 2011, ora 18-24, acestea sunt coordonatele nopții în care istoria prinde viață , din nou, datorită implicării pline de pasiune a directorului Muzeului de Istorie, domnul Constantin Albinetz.

FLORI DE MAI

http://www.reportervirtual.ro/wp-content/uploads/2008/06/maci-3.JPGFoto de Tiberiu Lovin

                    În această lună, mai, se împlinește un an de la publicarea primei mele cronici de întâmpinare. În mai 2010 am debutat în Mesagerul Literar și Artistic de Bistrița-Năsăud cu o cronică la volumul de proze scurte Plouă peste crimele orașului al lui Alexandru Jurcan, cronică intitulată Faceți loc, trece hornarul infernului.
                 Acest debut a fost posibil numai datorită încrederii, încurajărilor și susținerii discretului și distinsului scriitor,editor, librar, cum îi place să-și spună,  jurnalist și OM, Virgil Rațiu. Mulțumesc!