vineri, 8 iulie 2011

VIRGIL RAȚIU-CĂRȚILE CU ALFONZ și MIRON DUCA-RITMURI ALE TIMPULUI

          
            Astăzi la Cluj, lansări de carte la Book Corner Librarium: romanul Cărțile cu Alfonz, al lui Virgil Rațiu, apărut la Editura Paralela 45 și lansat la Bookfest, sosește și la Cluj și va fi prezentat de criticul și istoricul literar Ion Bogdan Lefter și albumul de artă Miron Duca- Ritmuri ale timpulu,i semnat Mircea Oliv și Emil Cira și apărut la editura Eikon. De altfel, criticul de artă Mircea Oliv, prezent ieri și la Dej, a ridicat și arhitectura gracilă a unui alt album de artă,eu îi spun carte de duminică, Marcel Lupșe-Un pictor (2007),un pictor dejean, completez eu și nu unul oarecare, dar asta nu mai e nevoie să o mai spună cineva... o mongrafie apărută tot la editura Eikon (care iată, pare să aibă o afinitate cu acest segment), monografie alcătuită ”cu prietenie și iubire” de către Mircea Oliv, Dan Hăulică și Alexandru Mircea. Nu știu dacă se mai găsește în librării, e ceea ce se cheamă un ”must have”.

POZE de la decernarea PREMIULUI NAȚIONAL DE LOGICĂ/FILOSOFIE LEON BIRNBAUM






joi, 7 iulie 2011

PREMIUL NAȚIONAL DE LOGICĂ/FILOSOFIE LEON BIRNBAUM și o EXPOZIȚIE DE PICTURĂ


 Astăzi, la Dej, a fost decernat Premiul Național de Logică/Filosoie Leon Birnbaum, de către Clubul Cultural Euphorion Dej, în cadrul Zilelor Culturii Dejene, în Sala de Festivități a Cercului Militar Dej. Premiul a fost decernat Dr.-ului Călin Cristian Pop pentru teza de doctorat care tratează problema infinitului la Pascal, distinsă Summa Cum Laude, și a constat în suma de 25 mil. lei vechi, pentru  publicarea lucrării. Editura care va publica lucrarea lui Călin Pop este editura Eikon, reprezentată la eveniment prin domnul Vasile Dâncu.Teza de doctorat a profesorului dr în filosofie Vlad Mureșan, a fost publicată la aceeași editură. Vlad Mureșan a rostit un Laudatio. Au mai vorbit Ion Mureșan, Luigi Bambulea (omul din spatele întregului tur de forță),Vasile Dâncu, Ioan Mărginean. Familia Birnbaum, prezentă la eveniment prin 2 generații, fiul și nepotul regretatului matematician și logician, au contribuit de asemenea cu suma de 100 de euro la susținerea publicării tezei de doctorat. A fost un eveniment distins și emoționant, care s-a continuat cu expoziția de pictură a lui Aureliu Răzvan Ionescu, vernisată de Mircea Oliv, la Galeria de Artă Frezia.
            O după amiază plină de cele înalte.

marți, 5 iulie 2011

O NOUĂ REVISTĂ LITERARĂ!

                                Excelența Sa, domnul ambasador Constantin Lupeanu, distinsul sinolog, semnalează nașterea unei noi reviste de literatură: http://constantinlupeanu.blogspot.com/2011/07/revista-de-literatura.html . Să aibă parte de o zodie norocoasă și un destin frumos! La cât mai multe și interesante numere!

luni, 4 iulie 2011

ÎNSERARE

              starry as pixel art of minecraft blocks

Butoaiele goale fac cel mai mare zgomot.
                                                     Seneca.