sâmbătă, 1 februarie 2020

Revista NEUMA



Citiți știrile culturale
pe site
iar de săptămâna viitoare
noul număr al
Revistei NEUMA!
www.revistaneuma.ro

Antologia Noaptea, statuile întineresc - Poeți străbătând Bucureștiul, noaptea! coordonator: Horia Gârbea la Editura NEUMA



A apărut antologia Noaptea, statuile întineresc - Poeți străbătând Bucureștiul, noaptea, antologie a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, coordonator: Horia Gârbea la Editura NEUMA.
ANTOLOGIE
Filiala adresează mulțumiri deosebite celor care au făcut posibilă apariția antologiei Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România „Noaptea, statuile întineresc”! În primul rând celor 53 de poeți participanți. Mulțumirile se cuvin: Editurii Neuma, Muzeului Național al Literaturii Române, reprezentant al Primăriei Municipiului București în parteneriatul cu Filiala, conducerii Uniunii Scriitorilor.
Este a treia culegere de versuri a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, după „Ce stradă e asta?” (2017) și „București, dincolo de timp” (2018), toate apărute la Editura Neuma cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.
                Volumul va fi lansat în curând.

Andrea H. Hedeș - Premiul pentru proză al revistei Luceafărul de Dimineață pe 2019

Luni, 27 ianuarie 2020, la sediul Uniunii Scriitorilor din România a avut loc ceremonia de decernare a premiilor revistei Luceafărul de dimineață. Evenimentul a fost moderat de redactorul șef al revistei și președintele Asociației Culturale Luceafărul de dimineață, criticul literar Dan Cristea. Din partea Conducerii Uniunii Scriitorilor, a fost prezent prim-vicepreședintele organizației, Varujan Vosganian. În cuvântul său, Dan Cristea a explicat contextul cultural în care se acordă aceste premii, unul dificil pentru creatori și literatură precum și semnificația premiilor revistei. Acestea se acordă având în vedere valoarea autorului precum și contribuția sa literară în revistă pe parcursul anului precedent. În continuare, conducătorul revistei a înmânat diplomele laureaților, prezentându-i pe scurt publicului numeros, format mai ales din redactori și colaboratori ai revistei. Premianții s-au adresat pe rând publicului. Au primit Premiilor Revistei Luceafărul de dimineață:
Pentru poezie, Vasile Dan, președintele filialei USR Arad, redactor șef la revista Arca,
Pentru proză, Andrea H. Hedeș, președinta Asociației Culturale Neuma, e editurii și revistei Neuma,
Pentru critică literară, Anastasia Dumitru,
Pentru literatură pentru copii, Elena Bolânu,
Pentru tineri scriitori, Iuliana Miu și Bogdan Petcu,
Pentru imagine și prezentare a revistei, Aurel Maria Baros, președintele filialei București-Proză a USR.


luni, 27 ianuarie 2020

Premiul pentru proză al revistei Luceafărul de dimineață


Revista Luceafărul de dimineață, sub conducerea distinsului critic literar Dan Cristea, a acordat Premiul pentru proză pe anul 2019 volumului meu, Povestiri de pe malul celălat, apărut la Editura NEUMA.


duminică, 26 ianuarie 2020

Revista NEUMA NR.1-2/2020

                                Revista NEUMA NR.1-2/2020 va putea fi citită în curând pe site:

                                                                    www.revistaneuma.ro

                                      Vizitați și rubrica de știri culturale de pe site-ul revistei!