miercuri, 26 mai 2010

Premiul II PRIMAVARA ALBASTRA

                            Am castigat premiul II la Concursul National de creaţie literară Primavara Albastră, secţiunea proză scurtă. Mai multe detalii, în articolul de mai jos:

 http://www.adevarul.ro/locale/targoviste/Concurs-_-Primavara_albastra-_pentru_tinerii_scriitori_0_265773807.html
Concurs. “Primăvară albastră” pentru tinerii scriitori
  • Roxana Negoescu, Oana Soare
  • Vineri 21 mai 2010



Târgovişte
Ca în fiecare an şi anul acesta, peste 90 de scriitori din toată ţara au sosit în vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti pentru a participa la Festivalul Naţional de Creaţie “Primăvara albastră”.
Devenit o tradiţie, concursul se află la ediţia a VII, din seria a II, iar probele de foc se vor desfăşura în oraşul Pucioasa. Cele patru secţiuni ale concursului sunt poezie, proză, teatru scurt şi jurnalism. "Festivalul a debutat acum 46 de ani, la Casa de Cultură “Mihai Eminescu” din Pucioasa, sub forma unei întâlniri a membrilor cenaclurilor literare din judeţul nostru, din Bucureşti şi din Sinaia.


Din cauza împrejurărilor istorice în 1968, acest eveniment a încetat, inspirând apariţia altor festivaluri ca Moştenirea Văcăreştilor şi Crizantema de Aur. În toamna anului 2003, la Zilele Bibliotecii din Pucioasa a venit ideea reînfiinţării acestui festival, dar sub forma de concurs. În mai 2004 a început seria a doua. Acest concurs naţional doreşte să stimuleze şi să promoveze creaţia literară a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani", declară scriitorul George Coandă iniţiatorul festivalului.
Anul acesta, festivalul reuneşte aproximativ o sută de participanţi din toată ţara, acoperind întreaga arie de manifestare a culturii scrise- scriitori, poeţi, editori, critici şi redactori de presă literară. Desfăşurat pe durata a două zile, pe lângă probele concurenţilor, în cadrul concursului vor mai avea loc şi spectacole, expoziţii sau lansări de carte. Câştigătorul festivalului va primi trofeul “Primăvara albastră”, iar instituţiile de cultură din municipiul Târgovişte vor acorda premii speciale la fiecare secţiune de concursului.

2 comentarii: